latinica  ћирилица
19/04/2016 |  07:55 ⇒ 20/04/2016 | 12:42 | Аутор: РТРС

РТРС обиљежава 24 године постојања (ВИДЕО)

Телевизија Републике Српске данас обиљежава 24 године постојања. 19. априла 1992 године, у тешким условима, тадашњи радници поставили су темељ садашњем РТРС-у.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Данас у савременим условима, с модерном опремом, гледаоци могу очекивати бројне новине, а и у технолошком смислу чекају нас нови изазови.

Један од њих је и дигитализација. Такође, наш програм РТРС Плус обиљежава годишњицу емитовања.

Први Дневник Телевизије Бањалука удахнуо је живот данашњем јавном сервису. Прије 24 године, наоружане ентузијазмом, наше колеге почеле су у веома скромних услова. Преласком у нову зграду РТВ дома, за 18. рођендан, јача, прије свега, техничка опремљеност телевизије али и кадровска структура која може да се ухвати у коштац и с много већим изазовима.

Да бисмо повјерење оправдали и за будућност, већ су у току припреме за јесењу шему.

- Први програм ће добити другачији изглед а информативни програм ће играти још већу улогу у тој причи. Многе емисије ће добити мало другачији изглед, мало другачије термине, појашњава Синиша Михаиловић, главни и одговорни уредник информативног програма Телевизије.

Велики број информација из живота свих општина Српске и шире уврштен је у садржај наших најгледанијих емисија, како информативних тако и осталих. Организациону структуру чини пет информационо-техничких центара: Источно Сарајево, Бијељина, Приједор, Требиње и Брчко, те дописништва Београд и Добој.

Свјетлана Пезер Шукало, уредница Редакције дописништва и ИТ центара, каже да је у 2015. години од укупног премијерног програма властите производње само удио пет информативно – техничких центара 17,4 одсто што је, како је навела, похвалан податак.

Важан искорак јесте и емитовање програма РТРС Плус који слави прву годишњицу.

- Планови за РТРС Плус су да и он и даље остане у каблу током читаве ове године, а он је, заправо, био припрема за други земаљски канал Радио телевизије Републике Српске, истиче Драшко Милиновић, генерални директор Телевизије Републике Српске.

Различити формати касета, камере, монтаже, техничка опрема, можда најбоље свједоче- о времену иза нас. У технолошком смислу чекају нас нови изазови. Један од њих је дигитализација.

- Ми смо тренутно у фази монтирања опреме која је набављена у првој фази дигитализације а у контексту преласка са аналаогног на земаљско дигитално емитовање. Извјештаји са терена говоре да ћемо у наредних мјесец дана завршити монтирање те опреме и надамо се да ћемо до краја маја пустити тестни дигитални сигнал за регије Бањлука, Сарајево и Мостар, нагласио је Милиновић.

Висок циљ, да и даље останемо најгледанији у Српској и да задржимо ваше повјерење, настојаћемо да испунимо новим техничким достигнућима и новим садржајима које ћемо представити на оба наша програма.

Данас у савременим условима, с модерном опремом, гледаоци могу очекивати бројне новине, а и у технолошком смислу чекају нас нови изазови. Један од њих је и дигитализација.

Такође, наш програм РТРС Плус обиљежава годишњицу емитовања.

Поводом 24 године рада РТРС су стигле бројне честитке.