latinica  ћирилица
18/04/2016 |  10:26 | Аутор: Агенције

Четири највећа отрова за тијело

Токсини су дио свакодневног живота и не можемо побјећи од њих.

Налазе се свуда око нас, у ваздуху, води, храни, али и у нашем тијелу. Доносимо вам четири велика извора "токсина" у нашем животу које морамо да избјегнемо или регулишемо јер у супротном узрокују здравствене проблеме.

Недостатак сна

Потребан нам је квалитетан сан како би тијело несметано проводило своје унутрашње процесе детоксикације. Стручњаци препоручају осам сати сна сваку ноћ.

Ако имате проблема са спавањем, покушајте да мало стабилизујете свој ритам - сваки дан у исто вријеме идите у кревет. Недостатак сна лоше ће дјеловати на ваше здравље.

Готова храна

Када се уморни враћамо с посла, понекад је најлакше отићи у продавницу и купити већ скувану храну. Међутим, унос готове хране у тијело требао би бити минималан и требали бисмо избјегавати често конзумирање таквих јела јер не садрже потребне нутријенте и често су пуни нездравих масти, шећера и токсина.

"Неуредна" прошлост

Ако сте дуго времена пушили, конзумирали брзу храну или пили веће количине алкохола, то оставља дугорочне посљедице на ваше здравље. Чак и када се ријешимо тих "порока", тијело их памти.

Када је наш организам преоптерећен токсинима, мора пронаћи мјесто на којем ће их "складиштити" и углавном их оставља у масно ткиво. Стога доктори препоручују да барем једном годишње направите мали програм детоксикације у којем ћете елиминисати "скривене" токсине.

Производи за чишћење

Желимо чист дом без бактерија па често узимамо разна средства за чишћење која у себи садрже хемикалије и иако добро испуњавају своју сврху, заправо нису добри за здравље ако их користимо неправилно.

Приликом чишћења заштитите руке гуменим рукавицама, а уколико на производу пише да заштитите и дисајне путеве, обавезно то учините.