latinica  ћирилица
07/03/2016 |  08:58 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Братунац: Почиње изградња новог објекта Дома здравља

Званични почетак градње новог дијела и реконструкција постојећег објекта братуначког Дома здравља почеће данас.
Дом Здравља Братунац -
Дом Здравља Братунац

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствује постављању камена темељца за изградњу новог објекта Дома здравља Братунац, а након тога предвиђено је да посјети Општину и Дом здравља Сребреница.

Директор Дома здравља Снежана Стојановић истакла је да су почели радови на припреми локације и демонтирању кровне конструкције на дијелу братуначког Дома здравља који ће бити дограђен и реновиран.

Министарство здравља и социјалне заштите РС обезбиједило је 70 одсто средстава, а општина Братунац осталих 30 одсто, те земљиште, инфраструктуру, пројекат и надзор за изградњу новог дијела Дома здравља у овом мјесту.

Радове ће изводити фирма "Градип" из Прњавора са којом је министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић прије мјесец дана потписао уговор након спроведене тендерске процедуре. Укупна вриједност инвестиције је 2.126.534 КМ.

Ова инвестиција обухвата изградњу новог објекта за амбуланту породичне медицине и реконструкцију и адаптацију постојећег објекта.

Општина Братунац обавезала се да враћа 620.000 марака кредита који је Дом здравља подигао за ову намјену.

Осим тога, за земљиште, инфраструктуру, пројекат и надзор изградње општина је обезбиједила још око 120.000 КМ. Завршетак радова очекује се у року до годину дана.