latinica  ћирилица
30/01/2016 |  19:43 | Аутор: РТС

Поносно окачио на „Јутјуб“ своје незаконито пењање на пирамиду (ВИДЕО)

Један клинац из Њемачке се за осам минута попео на 4.500 година стару Кеопсову пирамиду у Гизи... и прекршио деценијама стари египатски закон.
Пирамиде - Фото: Screenshot/YouTube
ПирамидеФото: Screenshot/YouTube

Сматрао је то подухватом живота свога! И од прве до посљедње секунде снимио свој „храбри“  успон на Кеопсову или Велику пирамиду, Куфуову, како се још назива... па га поносно окачио на „Јутјуб“.

Млади Нијемац Андреј Ћесјелски очигледно није размишљао о свом животу, о закону, као ни о посљедицама.

Изгледа да није ни египатска полиција – пустили су га да оде.

Наиме, попевши се на 146 метара високу древну грађевину, 18-годишњак је прекршио тамошњи закон стар деценијама.

„Требало ми је око осам минута до врха. Спуштање је трајало 20. Безбједност на првом мјесту!“, написао је на свом блогу.

„Након неколико минута пењања, спазили су ме људи из обезбјеђења и на арапском викали да сиђем. Прво су хтјели да ме воде у њемачку амбасаду, али су ме пустили послије неког времена. Ништа се даље није десило“, рекао је Андреј за Телеграф.

„Локалце сам питао шта мисле о мом пењању. Упозорили су ме да је илегално, а ја сам ипак мислио да би било супер.“ Био је увјерен да су такве слике вриједне затворске казне.

Ћесјелски је остао активан на мрежама, наставивши да одржава блог о својим успонима у разним крајевима свијета. Чак је позвао посјетиоце да прате његове нове авантуре.