latinica  ћирилица
15/01/2016 |  20:25 ⇒ 20:30 | Аутор: novosti.rs

Сликао се са цједиљком на глави, сад мора стално да је носи

Московљанин Андреј Филин, који се за возачку дозволу фотографисао са штриканом цједиљком на глави сад има обавезу да је увијек носи на глави кад вози аутомобил
Сликао се са цједиљком на глави (ФОТО: facebook.com) - Фото: Novosti.rs
Сликао се са цједиљком на глави (ФОТО: facebook.com)Фото: Novosti.rs

Московљанин Андреј Филин, који се за возачку дозволу фотографисао са штриканом цедиљком на глави сад има обавезу да је увијек носи на глави кад вози аутомобил, изјавио је замјеник шефа М24 портала саобраћајне полиције Русије Владимир Кузин.

"Сљедећи пут када га полиција заустави, мораће да има цједиљку на глави, или ће му возачка бити одузета, пошто се фотографија не поклапа са његовим изгледом у стварности", истакао је он.

Кузин каже да се тим поступком строго поштује правило којим се прописује како особа треба да изгледа на фотографији. Ношење капа и шешира приликом фотографисања дозвољено је само у случају да особа не може да их скине због религијских увјерења.

Филин, који се фотографисао са плетеном цједиљком на глави, тврди да је сљедбеник пастафаријанизма, тј. припадник породичне религије у чијем је центру Летећи шпагети монструм. То је било његово оправдање за то што није хтио да скине капу приликом фотографисања.