latinica  ћирилица
04/01/2016 |  11:14 | Аутор: Независне

Кораци који воде до срећнијег живота

Многи свјетски признати стручњаци, професори, љекари, психолози али и мудраци кажу и доказују на својим личним примјерима да је могуће побољшати стање ума, тијела и осјећања за веома кратко вријеме.
Срећа - Фото: илустрација
СрећаФото: илустрација

Све што треба да урадите јесте да се отворите и да вјерујете. Почетак нове године идеалан је за почетак промијена на боље.

1) УЖИВАЈТЕ У ХРАНИ

Умјесто што бројите калорије, држите напорне дијете и изгладњујете, потребно је да помјерите фокус. Јер вас заправо гоји идеја и увјерење да храна гоји. Уколико храну будете јели свјесно, с уживањем и без бојазни од посљедица прекомјерне тежине, ваш мозак ће слати вашем тијелу импулс бржег варења и бољег трошења калорија. Докле год вјерујете да ћете се угојити и оптерећујете се тиме дотле ћете имати вишак килограма.

2) ВјЕЖБАЊЕ

Главни разлог због којег људи не вјежбају су изговори да немају времена. Међутим, ово је заиста само изговор и ништа друго. Предност вјежбања управо и јесте то што можете да будете флексибилни и што можете да вјежбате у готово свим условима и под свим околностима. Уколико сте на послу, цијели дан у канцеларији или слично имате могућност да урадите неколико серија чучњава. Када кренете до тоалета такође можете да урадите неколико серија искорака. И мало значи много, само је битна воља и да заборавите на изговоре.

3) СРЕДИТЕ ПРОСТОР

Само неколико тренутака вам је потребно да поспремите простор у којем боравите или радите, а то ће вам заиста помоћи да се боље осјећате. Немојте да вас мрзи да распремите дјечије играчке, лом на службеном столу, разбацане ствари по цијелој кући јер ћете се тако боље осјећати. Бићете срећнији јер неће бити ничега око вас што би могло да вам одвраћа пажњу.

4) ЧИТАЈТЕ

Такође уколико кажете да немате времена да читате и то је само један од изговара. Можете наћи времена за читање, а то ће вам уједно значити на спознаји себе и на усавршавању. Читајте литературу која вас занима, шта год то било.

5) БУДИТЕ ЗАХВАЛНИ

Захвалност је приви корак ка привлачењу осјећаја среће и испуњености. Искористите прилику да некоме кажете колико га волите, колико вам значи и колико сте захвални што је у вашем животу.