latinica  ћирилица
07/12/2015 |  13:52 | Аутор: Независне

Facebook најавио нову опцију - Live Video

Током сљедеће године опција преноса уживо путем Facebook-а требала би бити доступна свим корисницима.
Фејсбук - Фото: Beta/AP
ФејсбукФото: Beta/AP

Као одговор на популарне апликације Periscope и Meerkat које омогућавају видео преносе уживо, Facebook је на љето представио сличну опцију, али ова је опција преноса уживо била намијењена само неким познатим особама с верификованим профилима.

На овај начин особе попут Серене Вилиамс и Луке Брајана могли су својим фановима из прве руке и уживо показати гдје се налазе, шта раде, захвалити им на подршци и слично. Зуцкербергова компанија јуче је најавила како у будућности ова опција више неће бити лимитована само на познате особе већ ће бити доступна свим корисницима. За почетак су почели с њеним тестирањем у САД-у те је Facebookov Live Video сада доступан ограниченом броју корисника iPhonea.

За дијељење видеа уживо, потребно је кликнути на опцију статуса и одабрати икону 'Live video', написати кратак опис видео преноса те одабрати коме ће овај видео пренос бити доступан (само одређеним пријатељима, свим пријатељима или ће бити доступан јавно).

Током преноса биће доступне информације о корисницима који гледају видео, као и њихови коментари, а након завршетка преноса уживо, видео ће се моћи избрисати или објавити на Timelineu као и остале видеозаписе тако да га накнадно могу погледати и они који га нису успјели погледати раније.

Корисници Facebooka моћи ће се претплатити на ливе пријеносе славних особа и својих пријатеља тако да ће их ова мрежа обавијестити сваки пут прије почетка преноса. Из Facebooka још нису објавили када ће опција Live Video бити доступна свим корисницима, али за очекивати је како ће то бити током сљедеће године.