latinica  ћирилица
14/11/2015 |  16:29 | Аутор: СРНА

Еминентни хирург Предраг Пешко на требињској хирургији

Цијењени београдски хирург Предраг Пешко убудуће ће са својим тимом ординирати на хирургији Болнице Требиње, чиме ће рад ове установе бити подигнут на још већи ниво и биће пружена адекватна здравствена услуга народу Херцеговине, најавио је директор ове болнице Васо Мијановић.
Болница Требиње - Фото: СРНА
Болница ТребињеФото: СРНА

Болница Требиње обиљежила је данас крсну славу - Свети Козма и Дамјан, а славски колач освештао је владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије.

Мијановић је истакао на свечаности да је велика срећа за здравство ове регије што ће координатор Болнице бити Пешко и што ће, осим операција које ће радити, са својим тимом едуковати овдашње љекаре, а све с циљем пружања бољих хируршких услуга.

Оцијенио је да је ситуација у којој дјелује ова болница задовољавајуће у односу на друге здравствене установе у Српској, али да увијек има простора за напредак и да ће менаџмент у наредном периду радити на побољшању опреме, кадра и инфраструктуре.

"Настојаћемо да скупимо све добре људе који су у могућности да помогну и да кроз донације обезбиједимо инвестиције за Болницу", рекао је Мијановић и додао да ће, осим израде пословног припремити и стратешки план који би указао шта народ Херцеговине од ове установе може да очекује за пет година.

Мијановић каже да ће у стратешки план установе бити уврштено и уређење простора, напомињући да је болница у пројекту Министарства за просторно уређење Српске по питању енергетске ефикасности. Биће реновирани и  фасада и систем гријања.