latinica  ћирилица
14/11/2015 |  15:57 | Аутор: СРНА

Бијељина- Отворен центар за едукацију дјеце обољеле од дијабетеса

На Свјетски дан борбе против дијабетеса у Болници "Свети Врачеви" у Бијељини данас је отворен Центар за едукацију дјеце обољеле од дијабетеса, чији је циљ унапређење лијечења и превенција компликација ове тешке болести од које у регији болује 50 дјеце.
Дијабетес - Фото: flickr.com
ДијабетесФото: flickr.com

Директор Болнице Синиша Максимовић рекао је да су просторије за рад овог центра адаптиране са 10.000 КМ властитих средстава ове здравствене установе која је данас прославила и крсну славу Свети Врачеви - Козма и Дамјан.

Просторије су уређене у старој згради бијељинске болнице, гдје је обезбијеђен и простор за рад Удружења дјеце обољеле од дијабетеса "Одрасли за дјецу" регије Бијељина.

"У адаприраном простору отворене су и субспецијалистичке амбуланте из области дјечије ендокринологије, нефрологије и пулмологије, општа интернистичка амбуланта и амбуланта за интервенције дерматовенеролога", рекао је Максимовић.

На спрату овог објекта привремено је смјештен градски Центар за социјални рад, док се не заврши њихова нова зграда чија је изградња планирана до краја наредне године.

"Све што радимо је на добробит пацијената и шире друштвене заједнице", каже Максимовић.