latinica  ћирилица
04/11/2015 |  17:59 | Аутор: Блиц

Код Напуља спасен пас усред мора (ВИДЕО)

Чланови једног клуба за једрење пловили су Напуљским заливом када су у води примијетили нешто за шта нису могли да разазнају шта је тачно.
Спасени пас Нудл - Фото: Facebook
Спасени пас НудлФото: Facebook

А тамо, поптуно сам у сред мора, далеко од обале, пливао је мали жути пас, борећи се са таласима и умором. Никоме није било јасно како је пас доспио ту, али су одмах кренули да му помогну и спасу га.

- Био је видно изморен, ноге су му биле скоро паралисане од хладноће. Дрхтао је и цвилио - рекао је директор клуба Масимилијано Капа.

На видеу који је снимио један од људи са брода види се како је изгледало спашавање пса. Људи су га пажљиво извукли из воде и загрлили га да би се угријао, а потом га сушили. Потом су звали обалску стражу која га је одвела назад на обалу.

Преморен пас је био јако миран и чекао је без поговора да га превезу назад. Потом је откривено да се пас зове Нудл и да је пријављен његов нестанак када је пао са трајекта који је пловио из Напуља за Искију.

Његов газда, Марио ди Мељо послије је изјавио за медије да му је штене склизнуло са трајекта, а возачи нису жељели да зауставе брод. Он се већ помирио са тим да је пас потонуо, па није могао да вјерује када су га довели њему живог и здравог.

Компанија која превози људе трајектом се извинила због овог инцидента.