latinica  ћирилица
29/10/2015 |  19:52 | Аутор: Агенције

Природни третмани за спречавање опадања косе

Временски услови, начин исхране, препарати које користите и стрес утичу на губитак, односно опадање косе. Постоји пар природних рјешења са којима бисте брзо и једноставно могли да зауставите опадање косе.
Илустрација (Фото: Thinkstock) -
Илустрација (Фото: Thinkstock)

Третмани врућим уљем. Мазање косе мјешавином три уља (рицинусово, бадемово и маслиново) одржаће вашу косу здравом јер се у њима налазе све неопходне хранљиве материје. Загријте мјешавину, али не превише, и умасирајте је у тјеме. Ставите капу за купање и држите смјесу сат времена на глави, а потом косу оперите шампоном.


Третман природним соковима. Покушајте да масирате тјеме соком од црвеног или бијелог лука или соком од ђумбира. Битно је да користите једну од ових намирница, никако мешавину. Када умасирате у тјеме, оставите сокове на коси и преноћите. Чим устанете ујутру, само исперите косу.

Третман зеленим чајем. Зелени чај садржи антиоксидансе који спречавају опадање косе и поспјешују раст. Ставите двије врећице зеленог чаја у једну шољу воде. Када се чај охлади природно, ставите га на косу и оставите тако један сат. Потом исперите косу.


Масажа главе. Масирајући тјеме неколико минута дневно поспјешујете циркулацију. Добра циркулација одржава фоликуле косе активним. Масажу можете поспјешити користећи неколико капи уља од лаванде.

Здрава исхрана. Можда звучи као клише, али коси су потребне хранљиве ствари да би расла и била здрава. Ораси садрже Омега 6 масти, пуни су цинка и витамина Б. У овоме помажу бадеми и шаргарепа, као и јаја.

Осушите косу природно. Ограничите кориштење фена јер врућина уништава протеине у коси. Врућина такође узрокује слабљење длаке и њено опадање. Трудите се да је сушите природно кад год сте у могућности.