latinica  ћирилица
09/10/2015 |  20:42 | Аутор: Агенције

Баждаревић уочи утакмице са Велсом: Имамо довољно разлога за побједу

Селектор бх. репрезентације Мехмед Баждаревић и бх. репрезентативац Асмир Беговић на вечерашњи конференцији за новинаре на Билином Пољу су рекли како ће учинити све да одговоре на игру Велса.
Асмир Беговић и Мехмед Баждаревић  (Фото:Анадолија) -
Асмир Беговић и Мехмед Баждаревић (Фото:Анадолија)

Баждаревић је на почетку конференције изјавио како су неки играчи напустили припреме, али да спремно дочекују утакмицу против Велса.

“Вјероватно сте видјели да смо имали проблеме и да су неки играчи напустили припреме, Колашинац, Зец и Тино Сушић, а јучер је позван Хајровић. Един Џеко од првог дана је био жеља нас свих, све смо учинили, биће на тренингу али и даље се само надамо да ће бити са нама на терену или на клупи“, рекао је Баждаревић.

Баждаревић је истакао да су их студирали те да се највише брину контранапада противника.

“Студирали смо их, а ви знате како играју, да су колективни и дисциплиновани са добрим контрама и индивидуалцима и екипа која ће дозволити посјед да би нас контрирали. Мислим да ћемо бити спремни и имати одговор за оно сутра. Не смијемо упасти у замке које це нам поставити противник“, изјавио је Баждаревић те додао:

“Сви знају колико Един значи за ову екипу. Сретни смо да ће бити са нама, а колико ће учествовати сутра видјећемо. Међутим, ових 23 момака мора надокнадити игру оних који нису са нама.“

На питање новинара да ли ће пресудити инат у сутрашњој утакмици, Баждаревић је одговорио:

“Ја бих да им честитам на оном што су урадили. Они су заслужили ову позицију, већ су се пласирали, а да нам треба инат, не треба. Довољно смо мотивисани и размишљамо о свему. Неће бити лако, али не требају нам додатни мотиви.“

Асмир Беговић је рекао да притисак који постоји одговара бх. екипи за сутрашњу утакмицу те да Бејлу не смију дозволити слободу у игри.

“Мислим да нам притисак одговара имамо доста карактера у екипи који воле велике утакмице и радујемо се утакмици. Одговара нам да играмо позитивно и нема друге за нас. Ми смо спремни за Бејлу и све остале играче. Често сам играо против њега, врхунски је играч али морамо их притиснути што је више могуће и бити паметни. Не смијемо дати простора Бејлу да игра своју игру“, изјавио је Беговић.

Беговић је још додао да је Велс добра екипа и да је лијепо видјети да мале нације граде велике екипе и постижу лијепе резултате.

Првих једанаест и одлука о игри Едина Џеке биће позната након тренинга.