latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:09 | Аутор: Агенције

Цикорија отклања умор

Потребно је да три кашике коријена цикорије у праху помијешате са кашиком какао праха, прелијете кључалом водом и оставите да се мало охлади.
Цикорија (фото: bing.com) -
Цикорија (фото: bing.com)

С промјеном годишњег доба, посебно на преласку из љета у јесен, готово по правилу нас стижу умор и безвољност, чему често не умијемо да се одупремо. Да бисте ту промјену лакше пребродили, пробајте већ данас да подигнете енергију.

И за овај проблем постоји природно рјешење - коктел против умора. Прави се једноставно и пријатног је укуса. Потребно је да три кашике коријена цикорије у праху помијешате са кашиком какао праха, прелијете кључалом водом и оставите да се мало охлади. По жељи можете да додате мед или природни заслађивач стевију, како бисте појачали укус.

За пун ефекат, пијте га ујутру и поподне, а свакако избјегавајте пред спавање, јер ће вам пореметити сан, пошто разбуђује.

Цикорија је одличан стимуланс који повећава физичку енергију, поправља расположење, убрзава метаболизам, јача способност одбране тијела од многих болести, а побољшава и емоционално стање.