latinica  ћирилица
16/08/2015 |  15:47 | Аутор: Вечерње новости

Лимун помаже против болова

Богат витамином Ц, лимун је вишеструко корисна намирница коју увијек треба имати у кући. Доказано је да смањује стрес и успорава старење, савршено чисти организам, ублажава главобољу, чува витку линију. И то није све.

Питате се како да очувате витку линију? Једноставно, попијте сваког јутра свјеже цијеђени сок од лимуна помјешан са двије измиксане јабуке и више нећете имати проблема са вишком килограма.

А ако вас послије дугог ходања боле ноге, протрљајте табане са пола лимуна и рјешићете проблем. Свјежина лимуновог сока смањиће осјећај бола, прочистити стопала и убрзати циркулацију.

Боли вас глава? Натопите двије компресе соком од лимуна, ставите их на чело и слепоочнице. Послије краћег времена симптоми главобоље биће блажи, а убрзо ће и потпуно нестати.

Лимун је дјелотворан и против стреса. Његов мирис благотворно утиче на рад мозга, поспјешује концентрацију, ублажава стрес и депресију. Да бисте се осјећали опуштеније, довољно је ставити неколико капи есенцијалног уља лимуна на вату и да овај мирис удишете неколико минута.