latinica  ћирилица
05/07/2015 |  12:43 | Аутор: Агенције

Детоксикација тијела на природан начин

Осим што помаже у обликовању тијела, вјежбање повећава енергију, побољшава расположење и спријечава разне болести.

Добар сан потребан је тијелу како би се обновило и функционисало најбоље што може. Заборавите на све што се прича о детоксикацији тијела дијете и разни биљни препарати нису најздравији начин чишћења организма. Умјесто тих драстичних мјера испробајте ових пет здравијих варијанти.

Одморите се

Детоксикација се не постиже само храном. Опустите се, радите јогу и добро се наспавајте. Добар сан потребан је тијелу како би се обновило и функционисало најбоље што може.

Избјегавајте брзу храну

Из прехране избаци сву нездраву, брзу храну. Примјетићете како без прерађене хране, лоших угљeних-хидрата и шећера имате више енергије током цијелог дана. Пробајте да избаците и глутен, млијечне производе и алкохол на двије недјеље.

Крећите се

Редовно тренирање није ту само за мршављење. Осим што ће помоћи у обликовању тијела, вјежбање ће повећати енергију, побољшати расположење и спријечити разне болести. 

Једите свјежу, здраву храну

Трудите се да увијек једете свјежу храну пуну храњиви састојци. Кухињу испуните воћем и поврћем, житарицама од цијелог зрна, орашастим воћем и протеинима. Мали трик: на тањир ставите храну у што разноликијим бојама. Тако ћете у тијело унијети различите минерале, витамине и антиоксидансе.

Уносите доста течности

Темељ сваке детоксикације је вода. Пијте пуно воде и тако ћете убрзати пробаву, пробудити цијели пробавни систем и јетру. Уз воду можете пити и чајеве или воду са лимуном.