latinica  ћирилица
08/05/2015 |  09:03 | Аутор: novosti.rs

Тајне лијепог и здравог тена

На изглед коже лоше утиче претерано коришћење хемијских препарата али и запостављање овог дијела тијела.

Мрље на кожи, преурањена појава бора и губитак еластичности најбољи су показатељи да лицу не посвећујете довољно пажње. На изглед коже лоше утиче претерано коришћење хемијских препарата али и запостављање овог дијела тијела, тврде стручњаци. Шта то не би требало да радите како ваша кожа не би прерано изгубила своју лепоту?

Цијеђење бубуљица

Цеђењем митисера и чупањем ураслих длака на лицу само повећавате могућност од инфекције, што може да резултира ожиљцима или променом боје коже, зато је боље да се препустите професионалцима.

Претјерани пилинг и прање коже

Пилинг садржи киселине, зато га користите највише једном недјељно. Између два пилинга правилно чистите кожу ујутро и прије спавања и хидрирајте је кремама и тоницима. Јаки сапуни за прање уклањају природна уља с коже, нарушавају природну pH равнотежу, исушују кожу и излажу је инфекцијама и прераној појави бора.

Коришћење истих производа

Промјена годишњих доба утиче на кожу лица, па се у прољеће треба окренути чишћењу и обнови коже, а љети је заштитити од претјераног излагања сунчевим зрацима. На јесен треба да опоравите кожу од соли, вјетра и сунца, а зими да је његујете производима које хидрирају кожу.

Развлачење коже

Растезање капака када наносите сенку или агресивно трљање коже приликом скидања шминке, али и стављање контактних сочива у очи, утичу на смањење производње колагена и еластичности коже. Крему око очију наносите "најслабијим" или четвртим по реду прстом руке, њежним кружним покретима.

Сунчање без заштите

Излагање коже јаком сунцу доводи до знакова превременог старења попут бора и мрља на кожи. Поновљено излагања УВ зрачењу може да доведе до мутације ћелија коже и оболијевања од меланома.

Запуштање коже

Претјерана употреба козметичких средстава лоше утиче на изглед коже лица исто као и занемаривање овог дијела тијела. Кожа тражи свакодневну хидратацију, заштиту од сунца и редовне прегледе код дерматолога.

Пушење

Свака попушена цигарета чини вас старијим, односно изазива стварање бора и других оштећења на кожи лица. Зато, престаните да пушите још данас!