latinica  ћирилица
16/04/2015 |  18:50 | Аутор: РТРС

Наплата РТВ таксе по досадашњем моделу до краја године

Руководство РТРС-а обавјештава јавност да је, билатералним разговорима и споразумима, постигао успјешан пословни договор о продужењу наплате РТВ таксе путем компаније М:тел, у складу са досадашњим моделом, до краја 2015. године.

Пословодни одбор РТВ Федерације БиХ договорио је продужење наплате таксе путем БХ Телекома и Хрватског телекома Мостар, чиме ће три највећа и најважнија телеком оператера, до краја године, наставити да прикупљају ртв таксу.

Руководство РТРС-а искрено захваљује и поздравља висок ниво друштвене и пословне одговорности коју су према јавним сервисима у БиХ показале три најважније и највеће телеком компаније у БиХ.

Оно што је забрињавајуће је чињеница да велики дио политичких представника, нарочито у државној власти, није желио да ријеши овај проблем, свјесно рискирајући и директно креирајући финансијски суноврат јавних сервиса БиХ.

Због тога пословодствима Радио-телевизије Републике Српске и РТВ Федерације БиХ није преостало ништа друго него да проблем рјешавају самостално, упркос свим ретроградним политичким снагама које су прижељкивале да јавни сервиси, а самим тим и РТРС, финансијски пропадну.