latinica  ћирилица
24/03/2015 |  22:07 | Аутор: Агенције

Рецепт руске медицине који спречава рак!

Чишћење цријева помоћу овог рецепта нека траје мјесец дана. Након тога, цријева су препорођена.

Викторија Семјонова, стручњак за природно лијечење, даје рецепт за, како она каже, радикално чишћење цријева.

За овај рецепт потребно је: пола килограма свјеже мркве, пола килограма свјеже цвекле, шака сувих марелица, шака сувог грожђа, кашика меда. Добро би било да су из органског узгоја.

Припрема: Узмите пола килограма свјеже мркве и исто толико сирове цвекле. Поврће ситно насјецкајте и ставите у емајлирани лонац. Прелијте врелом водом тако да вода буде два прста изнад поврћа. Затим додајте по једну шаку сјецканих сувих марелица и сувог грожђа. Ставите лонац на ватру да вода прокључа. Одмах затим скините лонац с ватре.

Кад се мало охлади, додајте у то једну кашику меда и оставите да одстоји поклопљено 12 сати на хладном и сувом мјесту. Након тога течност добро истисните и проциједите. Течност се може пити, а маса се може искористите за кулинарске сврхе. Ово је количина за отприлике два дана куре.

Конзумирање: Пијте по пола чаше (1-1,5 дл) три пута дневно прије оброка. Чишћење цријева помоћу овог рецепта нека траје мјесец дана. Након тога, цријева су препорођена. Преосталу течност чувајте у фрижидеру.

Синергија ових састојака је циљано усмјерена на велико чишћење цријева.

Цвекла је невјероватно природно средство за чишћење крви и цријева и пружа велике добробити јетри. Чишћење јетре и дебелог цријева су најважније ствари које могу све да промијене – с овим можете да утичете на цјелокупно здравље и добробит организма. "Краљица земље" садржи готово све минералне састојке и витамини Б1, Б2, Б6 и Ц. Осим што чисти цријева, помаже у борби с раком и у лијечењу бубрежних и камена у жучи.

Мрква је основна намирница за детоксикацију тијела, јер је богата антиокидансом бета-каротеном, који се у тијелу претвара у витамин А. Бета-каротен помаже у борби против слободних радикала који убрзавају старење, а вашој кожи враћају природни сјај.

Витамин А је потребан за правилан рад имуног система. Овај витамин штити кожу и ћелије које облажу дисајне путеве, систем за варење и уринарни тракт, па их тако одржава здравима.

Суве грожђице и марелице побољшавају рад цријева, подмлађује јетру и слезену, враћа јетру у њен природни капацитет и функције, а одличне су и ако патите од претјеране слузи и влажности у стомаку.

Мед помаже код бржег зацјеливања рана, болести цријева и желуца, повишене тјелесне температуре, а помаже и у чишћењу организма. У народној медицини, мед је и данас основа природног лијечења, јер јача имунитет и има антибактеријско својство.