latinica  ћирилица
17/06/2024 |  08:03 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Минић: Свесрпски сабор исписује историју (ВИДЕО)

Свесрпски сабор исписује историју, то је нешто најљепше што се у посљедње вријеме догодило српском народу, рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић за наш Јутарњи програм.
Свесрпски сабор - Фото: РТРС
Свесрпски саборФото: РТРС

- Ми с ове стране Дрине смо увијек имали огромну емпатију, коју нисмо толико осјећали са оне стране, до сада - напомиње Минић.

Додаје, да када је ријеч о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, да су путем исте потписани одређени споразуми, који су веома битни.

- Разговарали смо око дрво-шумског сортимента. Коментарисали смо и уређење доњег корита ријеке Дрине. Разговарали смо и о увози и извозу, нама је Србија највећи спољнотрговински партнер - додаје Минић.

Минић је нагласио, да је веома битан овај моменат, који су два лидера, односно предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић препознали као битан моменат, за уједињење српског народа.

- У тој Декларацији, има толико битних ствари, која уједињује ту мисао, српски народ - истиче Минић.

Каже, да када је ријеч о резолцији о Сребреници, да иста формално-правно није усвојена.

- Требамо још више бити опрезни, све вријеме људи, који имају озбиљне парнетере у Европи, "уротили" су се против нас - додаје Минић.

Када је ријеч о жетви пшенице на простору Српске, Минић додаје да очекује да у наредних седам дана крене жетва у пуном капацитету.

- Оно што можемо је да прије сјетве кажемо да ћемо дати 500 КМ подстицаја по хектару, регресирати гориво са 0,80 КМ по литру - додаје је Минић.