latinica  ћирилица
21/10/2021 |  23:00 ⇒ 23:00 | Аутор: РТС

Први пораз Партизана у Лиги конференција

Фудбалери Партизана доживјели су први пораз у овогодишњем издању Лиге конференција, пошто су на свом терену поражени од Гента.
Партизан-Гент (@FKPartizanBG) - Фото: Тwitter
Партизан-Гент (@FKPartizanBG)Фото: Тwitter

Белгијски клуб тријумфовао је у Хумској минималним резултатом (1:0) и сада има предност у борби за прво мјесто у групи.

Гент има максимални учинак након три кола и укупно девет бодова, три више од београдских црно-бијелих, па ће одлука о томе ко ће бити најбољи пасти за двије недјеље у Белгији.

Утакмица у Хумској почела је у знаку гостију који су у првих десетак минута имали теренску иницијативу, али нису направили ништа конкретно испред гола Александра Поповића.

Послије несигурнијег почетка, домаћи играчи су се тргли и кренули да пријете. Међутим, ни они нису направили неке изгледне ситуације, покушавали су Бибрас Натхо и Рикардо Гомеш - без превеликог успјеха.

Нападач са Зеленортских острва најближи поготку је био у 21. минуту, када је послије једне одузете лопте имао добру прилику, али је са неких 18 метара шутирао поред десне стативе.

То је уједно било и посљедње узбуђење у првом полувремену, па се на одмор отишло резултатом 0:0.

Други дио игре почео је великим приликама на обје стране - прво је у завршници катастрофално шутирао Ђорђи Чакветадзе, док је шансу да Партизану донесе предност још једном пропустио Натхо.

Негдје око 50. минута гостујући играчи преузели су потпуну иницијативу и кренули да притискају, због чега је одбрана српског тима константно била сабијена.

Неколико покушаја зауставио је Поповић, али у 59. минуту није имао никакве шансе. Послије неколико центаршутева, усамљен на петерцу остао је Свен Кумс, којем није било тешко да главом донесе предност Белгијанцима.

Чувар мреже највећи је разлог што Партизан није већ тада изгубио шансе да се врати, пошто је спријечио "блицкриг" Гента зауставивши два одлична ударца Ођиђе-Офоеа.

Изабраници Александра Станојевића конкретно су напали тек у финишу, а најближи поготку био је Вујачић. Штопер домаћих је прво са 30 метара погодио пречку, а онда му је и голман одбранио ударац главом послије корнера.

На крају, незадовољан суђењем, тренер Партизан добио је црвени картон по завршетку сусрета и неће водити екипу у реваншу у Белгији.

У другој утакмици ове групе Флора и Анортозис су одиграли неријешено 2:2.