latinica  ћирилица
15/10/2021 |  14:52 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Народ Српске захвалан Вучићу, срамни напади опозиције

Срамни су напади опозиције из Републике Српске на предсједника Републике Србије Александра Вучића само због тога што је изнио своја сазнања о томе да ће одређене земље запада тражити нестанак Републике Српске, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

- Народ у Републици Српској је захвалан предсједнику Републике Србије Александру Вучићу на исказаној забринутости за изазове пред којим ће се Српска наћи у наредном периоду и морам рећи да је већина грађана такве изјаве предсједника Вучића доживјела као поруку да Српска неће остати сама - истакао је Ковачевић.

С друге стране, навео је Ковачевић, опозиција из Републике Српске је и у овом случају у потпуности усамљена, уколико говоримо о подршци народа Српске, али евентуалну подршку за овакве срамне испаде и нападе према предсједнику Србије, као и за своју политику, они одавно не траже у народу, већ искључиво код представника управо тих земаља о којима је предсједник Вучић и говорио.

- Евидентно је да не постоји много разлика између опозиције у Србији и у Српској, као и да је њихов једини политички програм мржња према Вучићу и према /Милораду/ Додику, али је потпуно жалосно и поражавајуће да су због те мржње и фрустрације спремни потпуно игнорисати интересе сопственог народа и државе - истакао је Ковачевић, који је савјетник српског члана Предсједништва БиХ за унутрашњу политику.

Према његовим ријечима, најбољи доказ те потпуне заслијепљености управо је коментар једног од представника опозиције из Републике Српске који је за изјаву предсједника Србије Александра Вучића рекао да "све и да је истина, није истина".

Ковачевић је указао да једини који имају интерес и корист од оваквих и сличних навода опозиције управо су оне земље о којима је говорио предсједник Вучић, односно оне које прижељкују нестанак Српске, а једини закључак који се из свега овога намеће јесте да опозиција у Републици Српској, умјесто у име народа, говори у име тих земаља.

- Нажалост, са онима који су због својих ситних дневнополитичких интереса спремни да се супротставе и истини, како у Српској, тако исто и у Србији, тешко је водити дијалог и тражити консензус о кључним националним питањима. Између осталог и због тога, битно је што Српска на Србију, а и Србија на Српску, увијек могу рачунати - закључио је Ковачевић.