latinica  ћирилица
22/02/2020 |  16:49 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Палмер пријети на бахат и охол начин

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић поручио је да ЕУ без Републике Српске није потребна ни њему ни њеном народу, те истакао да замјеник помоћника државног секретара САД за Еуропу и Еуроазију Метју Палмер пријети на бахат и охол начин онима који овдје живе.
БОРС -
БОРС

Савчић је рекао Срни да су њихове поруке увијек облици пријетње, а усмјерени су само за испољавање њихових интереса.

- Они не испољавају интересе нас који живимо на овим просторима. Њихов је интерес да буде како они желе - додао је Савчић коментаришући изјаву замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера према званичницима Републике Српске.

Он је истакао да је непримјерено да се на овакав, прилично бахат и охол начин пријети некоме ко је овдје рођен и чији ће потомци овдје живјети, односно говори шта и како да ради, посебно што то раде "они који само авионом прелете преко ових простора".

Савчић је додао како би волио да види све велике моћнике свијета, оне који представљају такве државе, па и Палмера, како би се понашали да су представници малих земаља. Нико никад, каже Савчић, за њих не би ни чуо ни знао.

- Нама ништа не значи ЕУ ако немамо своју Републику Српску. Шта ће нама ЕУ за дио народа који ће ту остати без икакве аутономије и гаранције за опстанак на том простору - рекао је Савчић.

Према његовим ријечима, ако би бирао између ЕУ и Републике Српске, увијек ће бити за Републику Српску, којој ће бити враћена Дејтонска овлаштења.

- Ако може Република Српска у ЕУ, наравно на начин како се ми договоримо у оквиру БиХ, онда немам ништа ни против тога. Али, ЕУ без Републике Српске потпуно је бесмислена – мени не треба - рекао је предсједник БОРС-а.