latinica  ћирилица
19/01/2020 |  21:05 ⇒ 20/01/2020 | 07:16 | Аутор: Агенције

Будва, Жабљак, Мојковац... и вечерас у одбрани светиња (ФОТО/ВИДЕО)

Грађани Црне Горе и вечерас су били на улицама како би шетњом и молитвом изразили протест против Закона о слободи вјероисповести.
Будва (фото: Facebook / Vladislav Dajković) -
Будва (фото: Facebook / Vladislav Dajković)

Становници Жабљака први су се, упркос јакој зими и снијегу, окупили се на литији, носећи иконе, црквене барјаке и транспаренте на којима је писало "Само слога светиње спашава".

Слично је и У Бару, гдје се на улицама нашло неколико хиљада грађана.

На улицама су били и становници Будве, Пљевље и Колашина.

Вечерас су и Пивљани били на литији.

Више хиљада Пљевљака вечерас је било на молебану који је служио Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије у цркви Свете Петке, а потом су у литији прошетали градом. 

На раскрсници код зграде општине прочитано је саопштење пљеваљског Одбора за одбрану светиња у коме је оцијењено да је "Влада, доношењем Закона против Српске православне цркве /СПЦ/, ископала дубоку јаму у коју ће се једног дана са министрима и другим великодостојницима, који врше власт, стровалити и урушити на путу без повратка".>

- Умјесто испразних порука које су све, осим добронамјерне, умјесто пријетећих и полупријетећих напомена и инструкција, позивамо вас да макар једном замијените своју самодовољност присуством Светој литургији и увјерите се како се Црква моли и за оне на власти, не због њих већ због народа којим управљају и којем би требало да су на услузи - наводи се у саопштењу.