latinica  ћирилица
22/02/2019 |  16:16 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Сукоби између приједорског СНСД-а и ДНС-а не престају

Сукоби између приједорског СНСД-а и ДНС-а не престају. Градска управа Приједор радила је и ради у складу са законом, одговорио је данас градоначелник Миленко Ђаковић, након јучерашње прозивке из приједорског СНСД-а да су путеви у катастрофалном стању. Док два извођача међусобно обарају тендере, 1,5 милиона марака, одобрених од Владе Српске за ове намјене, већ годину дана чека.

Овако данас одговара градоначелник Приједора Миленко Ђаковић на јучерашње оптужбе из СНСД-а када је истакнута неспособност градске власти да ради у интересу грађана, указујући на катастрофално стање путева. У ДНС-у су свјесни проблема који је, како каже Ђаковић, био због обарања тендера, жалби и тужби. Први човјек приједорског ДНС-а не искључује могућност да се криза на релацији СНСД - ДНС са републичког нивоа стационира у Приједору.

- Из нашег угла гледано Град је квалитетно функционисао дуго година и садашња нестабилнот може бити повезана са нестабилношћу на републичком нивоу. Али наглашавам, ми ћемо се и даље залагати за стабилност свих односа у граду Приједору - рекао је Ђаковић.

Предсједник Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Приједор Саша Бурсаћ истиче да то што Ђаковић прича није истина и да се они у Приједору боре за своје грађане.

- Шта републички ниво има са локалним путевима овдје - упитао је Бурсаћ.

Ставови СНСД-а и ДНС-а у Приједору разилазе се и око директорских функција. СНСД тражи примјену изборних резултата са посљедњих локалних избора желећи учешће у извршној, онолико колико партиципирају у закодавној власти.

Градоначелник Приједора се нада да ће ставови усагласити када су у питању позиције ДНС-а на челу институција и предузећа.

- Али, морам нагласити да овог проблема није било док се није промијенио предсједник Градског одбора СНСД-а -додаје Ђаковић.

Проблеми на релацији СНСД - ДНС у Приједору ескалирали су током посљедња два скупштинска засједања када је градоначелник изгубио скупштинску већину. На приједлог Миленка Ђаковића за одгађање скупштине, против је тада гласало осам одборника СНСД-а, по два одборника из ДНС и ПДП-а, пет из СДС-а, један из ДФ-а, као и један самостални одборник. На крају, против приједлога градоначелника било је 18 одборника, док је њих 12 подржало приједлог, а један је остао уздржан.