latinica  ћирилица
15/12/2018 |  09:54 | Аутор: СРНА

Кнежевић: Бојкот парламента до даљег

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да та политичка групација до даљег неће учествовати у раду парламента Црне Горе нити Одбора за реформу изборног и другог законодавства.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

Кнежевић није желио да коментарише одбијање Демократске Црне Горе и СДП-а да се придруже ваниституционалној борби ДФ-а за рушење Владе Душка Марковића.

- Чињеница да је у вишедневним протестима ДФ-а учествовао већински дио опозиције даје нам за право да на озбиљан и одговоран начин позовемо опозицију на окупљање и договор. Зато у овом тренутку не желим коментарисати било чија саопштења за јавност, јер сматрам да се до било каквог изјашњења о нашој иницијативи, прво морамо састати - рекао је Кнежевић за подгоричку Побједу.

Он није желио да прецизира шта конкретно значи нови приједлог за сарадњу са остатком опозиције.

- Позив и наше конкретне приједлоге о сарадњи прво ћемо послати колегама из опозиције, а тек онда обавијестити јавност. Најбитније је да приједлог ДФ-а неће бити императив, већ позив да сви опозициони субјекти предложе своје модалитете који би резутовали падом владе Душка Марковића - рекао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, суштина заједничког опозиционог дјеловања је "у ослушкивању" жеља грађана.

Он каже да нема дилему да грађани желе обједињавање опозиције око кључних друштвено-политичких тема.