latinica  ћирилица
19/11/2018 |  09:28 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

ШГ "Клековача-Потоци" почело са радом

Радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара, након 17 дана протеста, јутрос су почели са радом, рекао је Срни представник Синдиката овог газдинства Раденко Боснић.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

"Након 17 дана протеста, успјели смо да остваримо своје захтјев - да буде смијењен досадашњи вршилац дужности директора овог газдинства Никола Јанковић. На чело газдинства дошао је вршилац дужности директора Милан Кецман", навео је Боснић.

Он је истакао да ће радници помоћи новом руководству и да ће се ангажовати да што прије крену са активним радом, да би постигли план производње.

Новоизабрани вршилац дужности директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара Милан Кецман рекао је Срни да је преузео дужност, да су сви запослени на радним мјестима и да се посао одвија према плану.

Незадовољни и отпуштени радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара протестовали су 17 дана, захтијевајући смјену Јанковића, који је отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и запослио раднике из других општина.

Раднике су подржали начелник општине Дрвар Горан Броћета, начелник Источног Дрвара Милка Иванковић, новоизабрани посланик СНСД-а у парламенту Српске Никола Шпирић, предсједник Завичајних социјалдемократа Миле Марчета, Синдикат ШГ "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и становништво Дрвара које се налази у федералном дијелу.