latinica  ћирилица
20/10/2018 |  21:44 ⇒ 21:55 | Аутор: СРНА

Бихаћ- Грађани блокирали пут, траже мигранте у аутобусима

Грађани Бихаћа блокирали су вечерас магистрални пут Сарајево-Бихаћ и аутобуску станицу како би спријечили долазак миграната у град.

Грађани који покушавају да спријече долазак миграната на аутобуску станицу, на путу пропуштају приватна возила, али заустављају аутобусе и траже лица афро-азијског поријекла.

Портпаролка МУП-а Унско-санског кантона Снежана Галић потврдила је да магистрални пут није у потпуности блокиран, јер грађани дозвољавају саобраћај приватних возила.

Портал Кликс наводи да окупљени грађани заустављају аутобусе и траже мигранте, али да је већина празна и да за сада нема инцидената.

Полиција покушава да пронађе алтернативне правце да аутобуси са мигрантима прођу, али мотористи из Бихаћа имају задатак да буду извидница да би јавили колико аутобуса са мигрантима иде према том граду, јавља телевизија Н1.

Грађани Бихаћа су поручили да ће наставити са блокадом и да неће дати да прођу аутобуси који возе мигранте.

Једна група грађана је на жељезничкој станици да би спријечили талго воз на релацији Сарајево-Бихаћ, за коју су навели да им је донијела много невоља.

Становници Бихаћа вечерас су на градском тргу одржали протест захтијевајући хитно рјешење мигрантске кризе. Они су тражили измјештање илегалних миграната из овог града и спречавање прилива нових илегалних миграната у кантон.

Један од организатора протеста Сејо Рамић изјавио је да је ситуација са мигрантима у Бихаћу веома озбиљна, чак готово алармантна.

Своје незадовољство грађани су касније одлучили да изразе блокадом аутобуске станице и дјелимично магистралног пута.