latinica  ћирилица
20/10/2018 |  16:30 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Званичници Српске честитали одбојкашицама освајање свјетске титуле

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је, у име Народне скупштине и у своје име, честитао женској одбојкашкој репрезентацији Србије, селектору Зорану Терзићу и Одбојкашком савезу Србије освајање златне медаље на Свјетском првенсту у Јапану.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Чубриловић је истакао да су витешком игром српске одбојкашице први пут у историји освојиле злато на свјетским првенствима, што је још један велики успјех српског спорта на радост грађана Србије, али и Републике Српске.

"Поносни смо на ваш тимски дух, борбеност и залагање. Честитам вам историјски успјех. Показали сте свијету да долазите из спортске земље и потврдили да сте понос нације", навео је Чубриловић у честитики.

Он је нагласио да су грађани Републике Српске уживали у величанственој игри женске одбојкашке репрезенатције на првенству у Јапану, те да посебно радује чињеница што у овој врхунској екипи играју и одбојкашице из Српске, саопштено је из кабинета предсједника НСРС.

"Отварили сте велики успјех - објединили сте титуле првака Европе и свијета и показали истински спортски дух на радост нације. Желим вам још много среће и успјеха у будућности и освојених медаља", навео је Чубриловић.

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић честитала је одбојкашицама Србије освајање титуле свјетског шампиона.

"У име Министарства породице, омладине и спорта и своје име упућујем вам најискреније честитке поводом освајања златне медаље на Свјетском првенству. Такав резултат смо и очекивали када смо вас из Бањалуке испратили у Јапан и изузетно смо срећни што је Република Српска била дио вашег пута ка свјетском трону", наводи се у честитки.

Давидовићева је истакла да су одбојкашице Србије доказале сте да су супериорне и да тимски дух који имају руши све препреке и противнике који им се нађу на путу.

"Сви ми љубитељи одбојке у Републици Српској посебно смо срећни што су наше Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дио вашег златног тима и што сте заједно исписале најљепше странице историје српске одбојке", наводи се и честитки.

Давидовићева је свјетским првакињама пожељела добро здравље и још много медаља.