latinica  ћирилица
19/10/2018 |  20:29 ⇒ 21:34 | Аутор: СРНА

Природно реаговање предсједника НСРС поводом најављене реконструкције Владе

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је природним реаговање предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића поводом најављене реконструкције Владе и смјене министра просвјете и културе Данета Малешевића.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је рекла да предсједника Народне скупштине и предсједника Републике "по процедурама консултују, прибави се њихово мишљење које није обавезујуће за оно што се ради у односу на реконструкцију Владе".

"За мене је сасвим природно да господин Чубриловић као предсједник Народне скупштине, који долази из ДНС-а, а ова странка је и партија министра Малешевића, на тај начин реагује, али имамо неке ствари које ћемо посложити у овом периоду", изјавила је Цвијановићева новинарима вечерас у Теслићу.

Она је захвалила свим људима који су радили заједно са Владом, као и свим министрима који су се у тешким временима борили за све оно што су интереси Републике Српске и као велики тим заједнички радили на јачању и буџета и Републике.

"Али, ево, некад се поклопе тако ствари да ова смјена јесте сада ту", додала је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, према извјештајима медија, доставио је негативно мишљење у вези са најављеним разрјешењем Малешевића.