latinica  ћирилица
19/10/2018 |  17:54 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Требиње право градилиште: Уложено више десетина милиона марака

Требиње је више од двије године право градилиште. Више десетина милиона марака Град Требиње и Хидроелктране на Требишњици улажу у различите инфраструктурне пројекте у Требињу. Овим темпром, поручују из градске управе, наставиће и даље.

Милионски износи из градског буџета обезбијеђени су за различлите инфраструктурне пројекте. Упослена је локална и грађевинска оператива из других средина Српске. Из градске управе тврде да је ријеч је о историјским износима инвестиција. Комплекси стамбених зграда, новцем приватних инвеститора, повећавају потражњу за слободним земљиштем. Град има своје пројекте.

Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно уређење, истиче да су ти пројекти: систем водоснабдијевања гдје је у току технички пријем десне обале, отворен је тендер за изградњу лијеве обале и подсистема, уређење лед расвјете и уградња лед расвјете на прилазима граду, систем наводњавања и систем оборинске канализације у који је уложено око пола милиона КМ, као и реконструкција пречистача отпадних вода вриједник преко три милиона КМ.

У Хидроелектранам на Требишњици, које имају обавезу по водопривредној основи да улажу у инфратсруктуру, истичу реализацију четири пројекта, вриједности око 20 милиона марака.

"У изградњи система за водоснабдијевање Петровог Поља и Зубачког платоа ми учествујемо једним дијелом у вриједности око три милиона марака, затим то је уређење Мале поточине или Ћатовић крака у износу од два и по милиона, а започли смо изградњу резервоара Врело око у износу од око 2,5 до три милиона КМ, али и изградња затвореног базена.

Упоредо са вишемилинским, тече реализација и мањих, али не и мање битних пројеката за Град. Из ХЕТ а најављују изградњу моста на Требишњици, у оквиру пројекта источне обилазнице. Почетак изградње планиран је за наредну сезону.

Сарадња градских и републичких институција, уз подршку предузећа и инвеститора, тврде у градској управи, биће настављена.