latinica  ћирилица
19/10/2018 |  08:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Полиција тражи Кашогијево тијело у шуми поред Истанбула

Након претреса саудијског конзулата у Истанбулу и резиденције конзула, турска полиција тражи тијело несталог Кашогија у шуми поред Истанбула.
Џамал Кашоги - Фото: Тwitter
Џамал КашогиФото: Тwitter

Званичници сматрају да је једна од локација на којима је могуће бачено тијело Џамала Кашогија, несталог новинара Вашингтон поста, саудијског поријекла, Београдска шума, поред Истанбула, преноси АП. Друга локација је рурално подручје око града Јалова, око 90 километара од Истанбула.

- Истрага је довела до одређене сумње да су његови остаци око града Јалова или у Београдској шуми - рекао је неименовани званичник за Ројтерс.

Анонимни извор из америчке администрације изјавио је за Ројтерс да су америчке обавјештајне службе све више убијеђене да је саудијски принц Мухамед бин Салман имао удјела у Кашогијевом нестанку.

Турска полиција идентификовала је јуче пет особа осумњичених за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, а четири особе су наводно повезане са принцом Мухамадом бин Салманом, објавио је Дејли сабах позивајући се на извјештаје америчких медија.

Подсјетимо, Кашоги је ушао у саудијски конзулт у Истанбулу 2. октобра како би припремио папире за вјенчање са вјереницом која је турска држављанка. Међутим, из те зграде никада није изашао. Важио је за критичара саудијске краљевске породице због чега се сумња да је управо то разлог његовог сада већ извјесног убиства.

Амерички медији претходних дана су објавили низ вијести, позивајући се на своје изворе и доказе, да је Кашоги убијен у конзулату, а да је његово тијело раскомадано.