latinica  ћирилица
18/10/2018 |  22:48 ⇒ 19/10/2018 | 09:01 | Аутор: РТРС

Терзић: Имамо огроман мотив. Желимо у финале!

Меч између Србије и Холандије игра се у Јокохами.
Зоран Терзић - Фото: sportskacentrala.com
Зоран ТерзићФото: sportskacentrala.com

Селектор најбољих одбојкашица Србије Зоран Терзић рекао је да ће утакмица са Холандијом бити много тешка и да ће пласман у финале СП одлучити мотив, жеља и игра у одбрани.

Србија и Холандија ће се у петак од 6.40 састати у полуфиналу Свјетског првенства у Јапану.

- Биће много тешка утакмица, то је сигурно. Холанђанке имају велики мотив да нас побједе, али имамо и ми своје мотиве, желимо до финала Свјетског првенства. Одлучиће жеља, мотив и игра у одбрани. Не би требало да страхујемо за друге елементе - рекао је Терзић у најави утакмице.

Дјевојке тренирају у Јокохами, расположење је ту, знања не недостаје, атмосфера је домаћа, све је спремно за спектакл у полуфиналу СП са Холандијом (петак, 6.40 по нашем времену).

Терзић је оценио да су екипе Србије и Холандије сличног квалитету.

- Холандија је показала да спада у ред фаворита на овом првенству. Није случајно у полуфиналу. Играју веома добро, а екстремно су мотивисане. Имају огромну жељу да направе искорак и на великом такмичењу освоје медаљу.

Одбојкашица Србије Ана Бјелица похвално је говорила о Холандији, али је рекла да се нада дуго очекиваном финалу.

- Ово је велика ствар, то су снови које свако сања. Још нисам ни свесна јер сам концентрисана на утакмице и тренинге. Не могу да опишем како се осећам због уласка у полуфинале. Порази су дошли у право вријеме, када није битно, а када је било битно смо побјеђивале и надам се да ћемо тако да наставимо - рекла је Бјелица.

Извор: Srbija Danas