latinica  ћирилица
18/10/2018 |  18:23 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Билећа - Награде за узорне ученике

У средњошколском центру "Голуб Куреш" у Билећи су одлучили да три ученице, које нису имале ни један изостанак са наставе, награде са лаптопима.

Средњошколски центар "Голуб Куреш" активно је укључен у пројекат који је покренуо Педагошки завод Републике Српске, а тиче се смањења броја изостанака са наставе. Милица Дошло, Виолета Кешељевић и Биљана Џелетовић у прошлој школској години нису пропустиле ни један час.

Приједлог директорице Здравке Милићевић, да се награде за такав однос према настави и школи, Школски одбор једногласно је прихватио. Одушевљене су пажњом школе. Поручују да ће им награда бити додатан подстрек да тако наставе и убудуће.

Слиједе нове награде за ученике Средњошколског центра у Билећи. Одјељење које је од почетка године до сада имало најмањи број изостанака, биће награђено дводневним излетом у Београд у вријеме трајања Сајма књиге.

Осим сајма ученици ће обићи два музеја и позориште.

"Надам се да ћемо овим гестом поручити свим ученицима у Републици Српској да је школа на првом мјесту, да редовно долазе, а награде ће доћи саме по себи", каже директорица СШЦ "Голуб Куреш" из Билеће Здравка Милићевић.

У билећком средњошколском центру вјерују да ће њихов примјер слиједити и остале школе у Српској.