latinica  ћирилица
17/10/2018 |  15:49 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Иванцов: Благовремено конституисати нове власти

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је у разговору са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим да је важно да Централна изборна комисија БиХ, у складу са предвиђеним роковима, потврди коначне резултате избора да би се благовремено могли конституисати органи власти.
Петар Иванцов и Недељко Чубриловић, архив -
Петар Иванцов и Недељко Чубриловић, архив

Чубриловић је током данашњег сусрета у Бањалуци истакао да су, у складу са законом и на демократски начин, успјешно спроведени општи избори у Српској и БиХ.

Он је изразио увјерење да ће, након потврђивања резултата избора, врло брзо бити конституисан нови сазив Народне скупштине Српске и изабрана нова влада, те да ће буџет и пратећи акти бити донесени током децембра ове године, саопштено је из Народне скупштине.

Према његовим ријечима, и на тај начин ће се показати стабилност Републике Српске и бити у потпуности испоштована воља грађана исказана на протеклим изборима.

Чубриловић и Иванцов размијенили су мишљења и о другим питањима која су важна за развој Републике Српске и БиХ, прије свега стварање што повољнијег амбијента за нове инвестиције, јачање привреде и економије, да би се омогућило веће запошљавање, бржи развој и бољи стандард грађана.