latinica  ћирилица
17/10/2018 |  12:06 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Делегација Намибије у Бијељини: Сарадњом до нових радних мјеста

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, са сарадницима, разговарао је данас са делегацијом Министарства одбране Намибије о могућностима сарадње са неким од градова у тој земљи, те отварању нових радних мјеста кроз пословну сарадњу са Техничким ремонтом Братунац у бијељинском Елваку.

Шеф кабинета градоначелника Бијељине Миле Пејчић рекао је да су на данашњем састанку упознати о пословним преговорима ТРБ-а са овим министарством, те да је за Град значајно свако радно мјесто и задржавање младих на овим просторима.

- Познато је да ТРБ, осим намјенске индустрије, сада у оквиру Елвака развија и цивилни програм, односно нову производњу електрода и контејнера - рекао је Пејчић, додајући да ове фирме намјеравају да запосле велики број људи.

Он је захвалио делегацији Намибије што су посјетили Бијељину.

- Разговарали смо и о могућем наставку сарадње, с обзиром на то да Бијељина има осам братских градова, покренула се иницијатива да са неким од градова који има приближан број становника у Намибији, развијемо и додатну сарадњу - рекао је Пејчић.

Замјеник намибијског министра одбране Били Муанинганге рекао је да је срећан што има прилику да посјети Бијељину јер градови широм свијета сарађују ради економског развоја, што је и један од разлога боравка намибијске делегације у Републици Српској.

- Одржив економски развој је кључ сваке локалне заједнице, што желим да се догоди и Бијељини. Веома је добро што радимо заједно на отварању радних мјеста овдје. Задовољни смо што смо данас и у овој локалној управи - рекао он.

Већински власник ТРБ Славенко Ристић истакао је да је данашњи долазак у Бијељину једна у низу посјета делегације Намибије са којом ТРБ има одличну сарадњу већ неколико година.

- Војна индустрија је била привредни мотор развоја чак и бивше Југославије. У посљедњих четири до пет година успјели смо да, кроз војну индустрију, уђемо и у друге сегменте индустрије - рекао је Ристић новинарима.

Он је, након састанка са руководством Градске управе Бијељина, подсјетио да је ТРБ прије два мјесеца покренуо производњу у погонима Елвака у Бијељини, те се нада још бољој сарадњи са Намибијом.

- Ова сарадња се неће завршити у области војне индустрије већ ћемо имати моућност да пласирамо и понудимо и производе и из индустрије намијењене цивилном сектору - рекао је Ристић.

Делегација Министартсва одбране Намибије борави већ неколико дана у Републици Српској.