latinica  ћирилица
17/10/2018 |  11:15 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

У Бањалуци сједница Предсједништва СДС-а

У Бањалуци је почела сједница Предсједништва Српске демократске странке.

Сједници присуствује предсједник СДС-а Вукота Говедарица, као и чланови страначког Предсједништва Мирко Шаровић, Мићо Мићић, Милован Бјелица, Александра Пандуревић, Драган Мектић, Недељко Гламочак, Костадин Васић, Младен Босић и Милан Миличевић.

Главне тачке дневног реда требало би да буду лош изборни резултат, будући кораци странке, али и могуће промјене у руководству.

Након избора, медији су највише спекулисали о томе да ли ће Вукота Говедарица остати предсједник СДС-а, будући да се изборни резултат у странци различито третира. Док Говедарица не признаје резултат и тражи поновно бројање гласова за предсједника Српске, неки високопозиционирани званичници странке већ су честитали противничкој страни на побједи.

Такође, медији преносе да би се могла разматрати и могућност сарадње СДС-а са СНСД-ом на нивоу БиХ, што су неки званичници странке већ поздравили или макар нису били против. Међу њима, наводе се и имена Обрен Петровић, Мићо Мићић, Мирко Шаровић, Милован Цицко Бјелица и Соња Јовичевић Караџић.

С друге стране, струја СДС-а која подржава Говедарицу противи се тој врсти сарадње. Како ће се највећа опозициона странка у Српској понашати у постизборном периоду и да ли ће Говедарица остати на врху СДС-а, биће јасније након сједнице Предсједништва.

РТРС/СРНА