latinica  ћирилица
15/10/2018 |  13:09 | Аутор: СРНА

Могуће интервенције у случају драстичних поремећаја на тржишту

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је данас у Лакташима да ће разговарати са свим већим дистрибутерима нафте и нафтних деривата о томе шта Влада може да учини и како да интервенише у случају драстичних поремећаја на тржишту горива.
Бензинска пумпа - Фото: РТРС
Бензинска пумпаФото: РТРС

Коментаришући недавна поскупљења горива у Српској, министар је изјавио да ће о овоме имати детаљније информације након разговора са дистрибутерима, међу којима је и Рафинерија нафте у Броду.

Он је навео да се за одређене корекције цијена горива користе разни тренуци, попут времена изборне кампање, али и да се цијене горива разликују од Требиња до Костајнице.

- Разлика је око 27 фенинга у Семберији у односу на овај дио овдје, и у Бирачу је, такође нижа цијена него овдје - рекао је Глухаковић.

Он је истакао да се најављује и поскупљење цигарета у наредној години, те да су у појединим дијеловима Српске поскупјели пекарски производи.

- Нама у Влади је важно да нема монополског понашања и да немамо јединствене цијене на бензинским пумпама. Важно је да немамо ту неку диктатуру над тржиштем од појединих дистрибутера, али понављам, свако од нас има право да точи гориво гдје је јефтиније - поручио је Глухаковић.