latinica  ћирилица
14/10/2018 |  15:01 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

У понедјељак сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће преовладавати сунчано и топло вријеме, уз дневну температуру до 25 степени Целзијусових.

Јутро ће бити ведро или уз малу до умјерену облачност, а дуж ријечних токова и по котлинама магла, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Током дана на истоку ће бити сунчано и пријатно топло уз умјерену облачност, а на југозападу, западу и сјеверозападу промјенљивије, повремено и претежно облачно.

У планинама на југозападу и крајњем западу могућа је краткотрајна киша.

Вјетар слаб до умјерен, у Босни сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини већи дио дана југозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Минимална температура од шест до 11, на југу 14 степени, у вишим предјелима на истоку око нула, а највиша дневна температура од 18 до 23, на југу до 25 степени Целзијусових.

Данас је у свим предјелима сунчано и пријатно топло уз локално малу до умјерену облачност, која је нешто повећана у јужним и источним дијеловима земље.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница девет, Чемерно 14, Кнежево, Мањача, Мраковица, Калиновик, Крупа на Уни, Хан Пијесак 16, Приједор, Сребреница, Мајевац, Нови Град, Србац 17, Мљечаница, Источно Сарајево, Соколац, Бихаћ, Иван Седло, Сански Мост 18, Бањалука, Добој, Шипово, Рудо, Градачац 19, Мркоњић Град, Фоча, Брчко, Бугојно, Сарајево 20, Зворник, Рибник, Гацко, Вишеград, Невесиње 21, Бијељина, Билећа, Ливно, Тузла 22, Требиње 24, Груде 25, Мостар 26 степени Целзијусових.

У уторак, 16. октобра, јутро ће бити ведро на сјеверу и истоку, а на југу промјенљиво и на западу претежно облачно. На југозападу ће поподне повремено бити облачно са могућношћу за мало краткотрајне кише. Минимална температура ваздуха од шест до 11, на југу 14 степени, а највиша дневна од 18 до 23, на југу до 25 степени.

У сриједу, 17. октобра јутро је бити претежно облачно, са више облачности у западној половини земље, а око ријека и по котлинама с маглом. Током дана промјењљиво са сунчаним интервалима, са могућношћу за локално слабу и краткотрајну кишу на југозападу. Минимална температура од шест до 11, на југу 14 степени, а највиша дневна од 18 до 23, на југу до 25 степени.

У четвртак, 18. октобра јутро промјенљиво облачно, а током сунчано уз смањење облачности. Остаје стабилно и угодно вријеме. Температура без промјене. Минимална температура од шест до 11, на југу 14 степени, а највиша дневна од 18 до 23 степена, на југу до 25 степени Целзијусових.