latinica  ћирилица
12/10/2018 |  18:33 | Аутор: РТРС

Прва лига Републике Српске: Дерби у Јањи

Овог викенда на распореду су мечеви 10. кола Прве лиге Републике Српске, а један од најзанимљивијих мечева игра се у Јањи, гдје у семберском дербију састају се Подриње и Слога из Горњег Црњелова.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Домаћи тим ће покушати да заустави комшије из Црњелова. Има ли Подриње снаге за тако нешто, велико је питање, али исто тако постоји дилема да ли и Слога може издржати паклени ритам који је себи поставила играјући на три фронта.

На "Предграђу" крајишки окршај, стиже Козара.  Жељо има квалитета да се супростави тиму из Градишке, па би дуел у Бањалуци могао бити и те како интересантан.

Текстилац има намјеру да Дрину још више прикује за дно прволигашког каравана, и фаворит је у овом дуелу, баш као и Рудар у судару са Слободом.

И те како занимљиво могло би бити у Модричи, гдје гостује Славија. Дуел бивших премијерлигаша, у којем ће домаћин тражити пролаз ка самом врху и наставак одличне серије коју има тренер Марко Стојић.

Меч између Борца и Сутјеске одгођен је на захтјев банјалучког прволигаша, јер у суботу послије 27 година на Градски стадион у пријатељском окршају стиже Олимпија из Љубљане.

Парови 10. кола:

Субота, 15 часова

Бањалука: Жељезничар Спорт теам - Козара (Славиша Мазић, Власеница),

Дервента: Текстилац - Дрина (Данко Бутулија, Требиње),

Јања: Подриње - Слога (ГЦ) (Бојан Панић, Приједор),

Приједор: Рудар Приједор - Слобода (МГ) (Рајко Ђорђић, Бијељина),

Модрича: Алфа Модрича - Славија (Огњен Ваљић, Бањалука),

Бањалука: Борац (БЛ) - Сутјеска (игра се у уторак 16. октобра).

Пласман: Борац (БЛ) 23, Слога (ГЦ) 22, Сутјеска 13, Алфа Модрича 13, Славија 13, Козара 13, Рудар ПД 12, Жељезничар СТ 11, Текстилац 10, Подриње 9, Слобода (МГ) 8, Дрина 2.