latinica  ћирилица
12/10/2018 |  17:40 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Талић и Мићаловићева о значају позоришне умјетности

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић угостио је данас истакнуту позоришну, филмску и телевизијску глумицу Слободу Мићаловић, којој је захвалио за допринос позоришној умјетности Бањалуке и Републике Српске.
Зоран Талић и Слобода Мићаловић - Фото: СРНА
Зоран Талић и Слобода МићаловићФото: СРНА

Талић је истакао да је веома значајно то што је Мићаловићева била предсједник жирија на фестивалу студентских позоришта Кестенбург у Бањалуци, гдје су млади ствараоци имали прилику да разговарају и уче од ње.

- Разговарали смо о могућностима организовања радионица које би водила у Бањалуци. То би много значило талентованој дјеци која планирају да упишу академију и баве се глумом - рекао је Талић.

Он је навео да је Мићаловићева пријатељ Студентског позоришта, културе и Бањалуке, те ју је упознао и о кандидатури Бањалуке за Европску престоницу културе 2024. године.

Једна од тема разговора била је и представа "Френки и Џони", у којој играју Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић, а која ових дана гостује у Републици Српској.

Српска глумица истакла је да је важно подићи свијест о значају културе која је темељ друштва.

Она је захвалила Талићу за пријем и подршци коју пружа умјетницима и културним радницима.

- Са фестивала студентских позоришта Кестенбург носим дивно искуство. То је веома значајан и добро осмишљен фестивал који је окупио много даровитих стваралаца и многобројну публику. Радујем се доласку и у Народно позориште Српске, чију сцену волим и гдје сам љетос играла представу - рекла је Мићаловићева.