latinica  ћирилица
12/10/2018 |  16:01 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Бољи услови за студенте са посебним потребама у Бањалуци

Универзитетски центар за подршку студентима са посебним потребама Бањалука, представио је донирану опрему у оквиру пројекта "Ерасмус плус", која би требало да омогући транзицију студената са инвалидитетом од високошколског образовања до тржишта рада.

Позивају све студенте са посебним потребама или инвалидитетом да им се обрате, ако буду суочени са проблемом или потешкоћама.

Универзитетски центар за подршку студентима са посебним потребама има 53 студента. Центар им пружа подршку од коришћења простора и опреме, до уџбеника и аудио-књига које се припремају за студенте и наставно особље Универзитета Бањалука.

"Добили смо вриједну опрему, лупу, Брајев редак, компјутере, лаптопе, таблете. Шест наших студената са посебним потребама, у оквиру овог пројекта, боравило је на студентској размјени и стипендираној пракси у Србији и Црној Гори" истакла је Мира Марковић, руководилац Универзитетског центра за подршку студентима са посебним потребама.

Универзитет Бањалука подржава све активности Центра. У оквиру пројекта "Ерасмус" објављен је и зборник радова "Инклузија студената са инвалидитетом".

"Предлажем студентима гдје год имају проблем да се обрате или мени или Центру. Када имамо писани траг знамо шта нам је радити", рекао је Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања Универзитета Бањалука.

Универзитетски центар за помоћ студентима са посебним потребама под тим именом дјелује од 2017. године, а 2007. године постао је саставни дио Универзитета у Бањалуци.