latinica  ћирилица
10/10/2018 |  15:01 | Аутор: СРНА

Чавара: Могућа криза функционисања политичког система

Предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара оцијенио је да је након општих избора могућа криза функционисања политичког система ФБиХ и БиХ.
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba) -
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba)

Учествујући на међународној конференцији у Бечу на Политичкој академији о теми "Превазилажење препрека - јачање регионалне парламентарне сарадње", Чавара је рекао да је неопходно тражити рјешења за спречавање политичког насиља и уређење демократског система, с циљем успостављања равнотеже права и одговорности Хрвата, Бошњака и Срба.

Он је током излагања говорио о политичкој ситуацији у БиХ и о улози парламената у процесу ЕУ интеграција и важности убрзанијег напретка БиХ на путу ка ЕУ и НАТО, саопштено је данас из кабинета предсједника ФБиХ.

Чавара је, током јучерашње сесије, говорио о незваничним резултатима избора, "политичком насиљу у ФБиХ, деструкцији односа конститутивних народа у БиХ, успостављених у Вашингтонском и Дејтонском споразуму, и покушају да се Хрватима у БиХ одузме право избора представника у институцијама у складу са Уставом ФБиХ и Уставу БиХ, од стране бројнијих Бошњака злоупотребом недостатака изборног система"