latinica  ћирилица
09/10/2018 |  18:57 | Аутор: СРНА

Петровић: Опозиција да прихвати вољу грађана

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић оцијенио је да је побједа кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП Жељке Цвијановић за предсједника Републике Српске неупитна јер је освојила око 30.000 гласова више од противкандидата, те да му је жао што опозиција још нема изграђене демократске вриједности и капацитете да прихвати вољу грађана.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- Они не могу да се помире са поразом, па измишљају афере, наводне крађе и остале заврзламе. Покушавају да за свој изборни неуспјех оптуже друге, али то им не успијева па сами себе увјеравају да су побиједили. Било би тужно, да није смијешно - рекао је Петровић за Срну.

Петровић каже да би пораженом кандидату Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукоти Говедарици цијели мандат прошао у бројању гласова и да би му било много боље да узме седам дана одмора како би схватио реалност.

Он сматра да би сви у опозицији требало да се угледају на функционера СДС-а Обрена Петровића који је данас честитао побједу функционерима СНСД-а и оцијенио да је то реалност коју треба прихватити.

- Још више ме радује што је рекао да подржава иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика о заједничком наступу и дјеловању на нивоу БиХ у интересу Српске. Показао је да, за разлику од Говедарице, има много шире видике, свјестан да се само уз српско јединство на најбољи начин могу заступати интереси Републике Српске у Сарајеву - поручио је Петровић.

Он је рекао да су грађани својим гласовима обавезали владајућу коалицију да ради још више, те показали да подржавају оно што су до сада радили, због чега не изненађује побједа СНСД и коалиције на свим нивоима власти.

Према његовим ријечима, највећи резултат је мир који је остварен кроз изборну кампању и на сами дан избора, чиме је још једном потврђено да је Република Српска демократско, слободно, плуралистичко, вишепартијско друштво.

Говорећи о најавама предсједника СНСД-а Милорада Додика да ће будући премијер Српске бити из ове странке, Петровић је навео да је то сасвим логично с обзиром на то да су освојили највећи број манадата и остварили одличан изборни резултат.

- Али, наравно, ту су наши коалициони партнери са којима ћемо разговарати о свим важним питањима - каже Петровић.

Он је истакао да је поносан на изборни резултат у Изборној јединици девет, гдје кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик има скоро 13.000 гласова више од свог противкандидата Младена Иванића, а Жељка Цвијановић скоро 5.000 гласова више од Вукоте Говедарице.

Добар изборни резултат у Требињу, гдје је градоначелник већ двије године, Петровић је поткријепио радом и бројним пројектима покренутим уз помоћ Додика и Цвијановићеве, који директно доприносе бољем животу грађана.

- Људи су сада у Требињу навикли да се ради и гради. На сваком кораку су скеле и кранови. Још већим темпом настављамо и убудуће. Зато нам грађани вјерују и зато нас подржавају, јер извршавамо обећања која смо им дали - навео је Петровић.