latinica  ћирилица
09/10/2018 |  16:19 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Матична библиотека организовала Дане отворених врата

Поводом Дана библиотекара Републике Српске, који се обиљежава 9. октобра, Матична библиотека у Источном Сарајеву организовала је Дане отворених врата.

Како је организован рад Матичне библиотеке, којим књижним фондом располаже, каква су правила понашања у библиотеци – само су нека од питања средњошколаца Источног Сарајева који су у оквиру Дана отворених врата посјетили ову установу.

Циљ отворених врата јесте упознавање не само средњошколаца, већ и студената и свих грађана Источног Сарајева са радом Матичне библиотеке која располаже са импозантним фондом од 118.000 књига.

"Желимо да их проведемо кроз сва одјељења Матичне библиотеке, да их упознамо са књижним фондом, са нашом улогом у њиховом животу током учења и исто тако са улогом постојања институције библиотеке као једном равноправном чланицом у културном животу града Источно Сарајево и надамо се Републике Српске", рекла је Слађана Братић, библиотекар у Матичној библиотеци Источно Сарајево.

У Матичној библиотеци истичу да тренутно имају 3.900 чланова, а надају се да ће тај број до краја године прећи 4.000.

У оквиру Дана отворених врата организован је цјелодневни рад са корисницима и упис по промотивној цијени од пет КМ за нове чланове.