latinica  ћирилица
08/10/2018 |  18:17 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Говедарица: Не бјежим од одговорности, али прво утврдити резултате

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је да не бјежи од одговорности за изборни резултат, али да ће о његовој евентуалној смјени са мјеста првог човјека СДС-а бити разговарано тек након што се дефинитивно утврде резултати протеклих избора.
Вукота Говедарица - Фото: СРНА
Вукота ГоведарицаФото: СРНА

- Уколико дођемо до праве истине, ја ћу на страначким органима испитати своје повјерење, тако да ће о томе одлучивати Српска демократска странка - каже Говедарица, који је био кандидат СзП-а за предсједника Републике Српске.

Он је поручио да његов изборни штаб неће прихватити резултате избора док се не утврди, како је рекао, истина о скоро 41.000 неважећих гласачких листића на изборима за предсједника Републике.

Говедарица је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да има сазнања да је на 87,23 одсто обрађених бирачких мјеста било скоро 41.000 неважећих листића, те оцијенио да би то могло да утиче на резултат у трци за предсједника Српске.

Он је најавио да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да се обави поновно пребројавање гласова за предсједика Српске у већим градовима као што су Зворник и Градишка, као и графолошку анализу, да би "било утврђено да ли је неко прекрајао изборну вољу бирача у Српској".

Комантаришући инцијативу предсједника Српске Милорада Додика да се у предстојећем мандату на нивоу БиХ формира српски блок, Говедарица је рекао да је против тога да сједи са "онима који упућују пријетње и уцјене".

Што се тиче изборног резултата СДС-а када је ријеч о Народној скупштини Републике Српске, Говедарица је оцијенио да је могао да буде и бољи, али да је ова странка освојила отприлике исти број мандата као на изборима прије четири године.