latinica  ћирилица
08/10/2018 |  11:34 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Најбољи могући исход за Српску и српски народ

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да је исход избора у Републици Српској најбољи могући за народ и Српску која добија стабилну и снажно национално оријентисану власт, са добрим односима са Србијом и Русијом.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

"Нема места за оспоравање избора и унутрашње поделе", рекао је Анђелковић за Срну.

Са друге стране, он сматра да ће Федерација БиХ бити паралисана због избора
"муслиманског представника као лажног хрватског представника" Жељка Комшића.

"То ће изазвати озбиљне поделе и блокаде у погледу формирања власти", истакао је Анђелковић.

Он је додао да ће Српска, која је сада изнутра стабилна, сигурна и нико не може да је угрози, бити фактор стабилности на нивоу БиХ јер ће једина имати функционалну власт, а биће битна и међународној заједници.

Прама његовим ријечима, Република Српска сада добија додатну тежину и геополитички подиже и тежину Србије, јер ће, како је појаснио, Србија бити заједно са Републиком Српском та која ће стабилизовати регион.

"Ово јесте велика победа српског народа", констатовао је Анђелковић.

Он је упозорио да ће бити покушаја опозиције, која "не може да схвати да је убједљиво поражена", да минира доминантну побједу снага обједињених око актуелног предсједника Републике Српске и новог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, као и да ће бити "мешетарења из страних центара моћи".

"Али, ово је толико убедљива победа Додика, његове странке и блока који он представља да је мали простор за такве манипулације. Српски народ је сада дефинитивно зрео и није допустио да га странци и недобронамерници из наших редова конфронтирају. Сва оспоравања ће остати претња празном пушком", закључио је Анђелковић.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик освојио је 293.622 гласа или 54,06 одсто и води испред кандидат Савеза за побједу Младена Иванића, који је освојио 232.375 гласова или 42,79 одсто, најновији су подаци Централне изборне комисије БиХ након обрађених 84,33 одсто бирачких мјеста.

Кандидат СНСД-а Жељка Цвијановић за предсједника Републике Српске води са 234.912 или 47,67 одсто гласова испред кандидата Савеза за побједу Вукоте Говедарице, који је освојио 210.066 или 42,63 одсто гласова, подаци су Централне изборне комисије БиХ након обрађених 78,57 одсто бирачких мјеста.