latinica  ћирилица
06/10/2018 |  17:49 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Завршено покривање куће за породицу Јеросимовић

У Масловарама код Котор Вароши завршено је покривање куће за породицу Јеросимовић, која већ годинама нема адекватан кров над главом.

Уз помоћ добрих људи спроведена је акција "Кућа за Николину", скупљене су донације и радови се приводе крају.

Док већина дјеце прижељкује нови телефон, рачунар или неке скупе играчке, мала Николина сањала је само да има кров над главом и кућу за себе и своје родитеље. Захваљујући добрим и хуманим људима та жеља ће јој бити испуњена. Николинини родитељи нису крили срећу.

"Не може се објаснити колико нам све ово значи. Захваљујем се свим људима који су ми помогли", отац каже Душко Јеросимовић.

У овој хуманој акцији, коју је организовала невладина организација "Спона", учествовали су многи људи добре воље, који су својим донацијама подржали изградњу куће. Душан Вујановић за ову акцију сазнао је преко интернета и, каже, морао се одазвати.

"Дошао сам ту у Котор Варош и обећао сам малој Николини да ћу јој испунити сан да уђе у своју собу, да има своју собу и да има кров над главом", привредник Душан Вујновић.

Дејан Косић, предсједник Невладине организације "Спона" истакао је да су они као организација каналисали енергију и новац, у сарадњи са Душаном и људима који су изводили радове.

"Успјели смо да се кућа изгради и убрзо усели", рекао је Косић.

На задовољство свих, али највише десетогодишње Николине, ова породица броји дане до усељења у нову кућу. Николина ће коначно имати своју собу и услове за учење какве и заслужујe.