latinica  ћирилица
06/10/2018 |  17:08 ⇒ 18:00 | Аутор: sputniknews.com

Како ће Путин прославити 66. рођендан?

Предсједник Русије Владимир Путин провешће рођендан у кругу рођака, блиских људи и пријатеља, саопштио је портпарол руског предсједника Дмитриј Песков.
Владимир Путин (Фото: Tass) -
Владимир Путин (Фото: Tass)

Раније је Песков рекао да предсједник Русије, по правилу, проводи рођендан с блиским људима, иако понекад има изузетака. Прошле године је, на примјер, имао планиран читав низ телефонских разговора, као и савјетовање са члановима Савјета безбједности Русије.

Путин је 2016. године обиљежио рођендан тако што је учествовао у Ноћној хокејској лиги, а 2014. године је отпутовао у Сибир.

Путин је, према сопственим ријечима, само једном успио да прослави рођендан с колегом из иностранства, а то је био предсједник Кине Си Ђинпинг. Његов рођендан је тада био обиљежен скромно, уз чашицу вотке и мезе.

Берлускони долази на рођендан

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони изјавио је данас да је авионом кренуо у Русију да прослави Путинов рођендан.

"Летим авионом на рођендан мог пријатеља Владимира Путина. Користим могућност да разговарамо о најважнијим међународним проблемима", навео је Берлускони на својој страници на Фејсбуку.

Ове седмице италијански медији су саопштили да Берлускони намјерава да посјети Путина на рођендан по цијену да пропусти програм своје партије "Напријед, Италијо" који се одржава у Милану овог викенда.

Берлускони, који је 29. септембра напунио 82 године, изјавио је да је добио честитку од Путина.

Према његовим ријечима, "честитке од пријатеља Владимира Путина су увијек посебне". Берлускони је Путину захвалио на руском језику.

Прошле године италијански политичар је такође присуствовао обиљежавању рођендана руског лидера у Сочију и поклонио му огроман покривач на којем је приказано руковање двојице политичара са знаменитостима Русије и Италије у позадини.

Путина и Берлусконија повезује дугогодишње пријатељство. Они су у више наврата посјећивали један другог приватно и службено. Крајем септембра 2015. године Берлускони је боравио на Криму, а неколико мјесеци пре тога посјетио је Путина у Алтају.