latinica  ћирилица
26/09/2018 |  15:33 | Аутор: СРНА

Издата дозвола за пробни рад за Сјеверно крило

Универзитетском клиничком центру Републике Српске издата је употребна дозвола за пробни рад и привремену употребу за реконструисани и опремљени Централни медицински блок и дограђено Сјеверно крило.
Универзитетски-клинички центар Републике Српске -
Универзитетски-клинички центар Републике Српске

Током пробног рада инвеститор и извођачи радова дужни су да ураде сва потребна испитивања, мјерења и осматрања ради потврђивања потпуне техничке исправности објекта, саопштено је из УКЦ-а.

Обавеза инвеститора је да прије истека пробног рада надлежном органу поднесе захтјев за коначни технички преглед.

Комисија за технички преглед дужна је да у року од осам дана након истека пробног рада изврши коначни технички преглед, те да надлежно министарство изда трајну употребну дозволу.

Ово је стандардна законска процедура када је ријеч о капиталним објектима овог типа и, у складу са законском регулативом, вријеме трајања пробног рада и привремене употребе је шест мјесеци.

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске донијело је 19. септембра рјешење о издавању употребне дозволе за изведене радове на реконструкцији, опремању Централног медицинског блока и доградњи Сјеверног крила Централног медицинског блока УКЦ-а, који су свечано отворени 22. септембра.