latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:10 | Аутор: СРНА

Вулин: И Запад обраћа пажњу на ставове Србије о Космету

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је данас да су и велике западне земље почеле да обраћају пажњу на ставове Београда у вези са Косовом и Метохијом, иако им је у интересу да то питање не буде ријешено.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Он је рекао новинарима да је "за велике земље Запада, /самопроглашено/ Косово независна држава" и да по њима "о томе нема шта да се разговара".

"Сад су први пут и они почели да обраћају пажњу на то шта Србија говори и мисли, а свима им је у интересу да Србија не реши косметско питање, већ да заувек буде уцењивана и да заувек постоји нешто што ће моћи да је спречава кад год напредује и уради нешто добро", навео је Вулин.

Према његовим ријечима, рјешавати питање Косова и Метохије и доћи до тога да се уопште разговара о томе, јесте нешто чему нико није могао да се нада, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Он је истакао и да сама чињеница да је предсједник Србије Александар Вучић покренуо рјешавање питања Косова и Метохије "говори о његовој личној и политичкој храбрости".

"Вучић то ради на изузетан начин и са таквом храброшћу, да то нико није радио деценијама иза нас", рекао је Вулин на питање да прокоментарише изјаву предсједника Србије да је "прва рунда" добијена за оне који се боре за независно и суверено самопроглашено Косово.

Он је додао да "једино што види као наду да ће косовско питање заиста бити решено највише што се може у корист Србије и Срба на Косову и Метохији", јесте политика коју води Вучић.